Engelenvleugels doe het (lekker) zelf, met een kersttafel stijling.

engelenvleugels
engelenvleugels

Een kersttafel aankleden vind ik altijd één van de leukste dingen om te doen. Ofdat het nu voor de hele familie is of voor ons tweeën. Dit jaar ga ik voor verfijnd en natuurlijk het thema herbeleving komt er ook in voor. Zo vind ik de gouden engelenvleugels zo mooi die je in de kaars kunt steken. Maar als ik een tafel vol met kaarzen wil neerzetten word het al snel te duur. Want ja ik heb voor mij zelf een hele mooie nieuwe kast gekocht voor in de keuken, een nieuwe onderdeel voor de String kast & een te leuke waxinelichthouder die draait. Als zzp’er mag ik van mezelf ook een kerstcadeau kopen!

De kersttafel krijgt een natuurlijk kleurenpallet gecombinneerd met wit & goud. Buiten de kleuren ga ik ook aan de slag met natuurlijke materialen zoals de droogbloemen, deze worden gecombineerd met transparant en gekleurd glas, klei en hout. Of te wel een tafel die je wilt omarmen qua warmte en liefde. Op 2de kerstavond hebben Ronald en ik voor het eerst in de 7 jaar dat we samen zijn een kerstmoment samen. Dan ga ik de tafel op deze manier decoreren en Ronald gaat een mooi drie gangen menu maken.

engelenvleugels
engelenvleugels

Doe het (lekker) zelf engelenvleugels

Maar ik dwaal af. En vanaf dat moment beginnen mijn hersenen te werken om een andere oplossing te bedenken. En zo kwam ik uit om ze zelf te maken van wikkeldraad. Ik ging gelijk aan de slag en tot mijn verbazing zag het resultaat er erg leuk en subtiel er uit. Zo leuk dat ik het met jullie wil delen.

engelenvleugels

Wat heb je nodig:

  • Klosje wikkeldraad
  • Nijptang
  • Kaars
  • Vuur
engelenvleugels

Aan de slag:

Aan de hand van de foto’s (op op Instagram TV, genaamd: Open dagboek #5) kan je zien hoe je de vormen stap voor stap in elkaar zet. Maar hoe krijg je hem in de kaars? Maak het steekpunt warm door hem boven een vlammetje te houden daarna steek je hem snel in de kaars. Pas wel op voor je handen het kan warm worden.

Het is leuk om er een aantal te maken voor in de kaarsen om op tafel te zetten of gebruik ze aan de servettenringen. Het zal je tafel een liefdevolle sfeer geven, die je met trots kunt presenteren.

engelenvleugels
engelenvleugels

Veel wikkelplezier met de engelenvleugels & het stijlen van de kersttafel.

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.