Handgemaakte kerstballen, een parel voor in elke dennenboom.

handgemaakte kerstballen
handgemaakte kerstballen

Ho, ho, ho hier is hij dan, de eerste kerstblog van dit jaar. Wat een feest om de feestdagen weer tegemoet te gaan. De vaste lezers weten dat ik een kerstliefhebster ben en het heerlijk vind om mezelf onder te dompelen in al het moois, van de sprankelingen tot aan de meest “foute” kerst muziek. Van handgemaakte kerstballen tot heerlijk ruikend kerst groen. Mij kan je bijna niet gelukkiger maken dan deze periode. Ik ben zelf van mening dat we elke maand deze aandacht en liefde mogen geven en ontvangen.

Afgelopen jaren was ik vaak alleen met de kerst omdat Ronald altijd moest werken. Maar dit jaar is Ronald thuis met kerst (vanwege zijn nieuwe baan), ja dat is voor mij wel een feest. Vooral omdat de kerst nu éénmaal om de liefde draait. Dus ik wil het dit jaar dan ook mooi en speciaal maken. Het mooi maken doe ik in het thema herbeleving. Waarbij droogbloemen, handgemaakte kerstballen en herinneringen in het middelpunt staan.

handgemaakte kerstballen
handgemaakte kerstballen

In de kamer staat de kerstboom al versierd, met al zijn glimmende lichtjes en mooie kerstpronkstukjes. Vorig jaar kwam ik al hele mooie handgemaakte kerstballen tegen, maar ik zag ze toen net te laat. Dus dit jaar hebben ze een plek gekregen in de kerstboom. Nu wil je vast wel weten welke dit zijn!?

Handgemaakte kerstballen van porselein.

De handgemaakte kerstballen zijn van Studio Ineke van der Werff. Genaamd: Als gegoten. De ballen zijn gemaakt van porselein en zijn voor een deel in glazuur gedompelt, waardoor er een mooi contrast ontstaat tussen mat en glans. Maar ook in het kleur gebruik. Zo heb ik gekozen voor de kleur ijzer geel. Maar hij is ook te verkrijgen in het brons groen en in de nieuwe kleur kobalt blauw. Ze zijn in drie maten te verkrijgen, mini, klein en groot. In de kerstbal zit een mooi lint, waardoor je ze makkelijk in de kerstboom kunt ophangen.

handgemaakte kerstballen

Je zou ze ook mooi op een schaal kunnen decoreren, in een krans, of als naambordje aan de kersttafel waar je aan het lint een kaartje aan hangt. Het kan allemaal, want het zijn stuk voor stuk voor mij pure showstoppers. Toen ik ze binnen kreeg voelde ik me weer even een klein meisje die smoorverliefd werd op dit mooie werk. Buiten de ballen heeft Ineke ook handgemaakte pieken in haar webshop, Dat is pas de kers op de kerstboom! Of mooi onder een stolp, zal ook prachtig staan.

Buiten al deze mooie kerstitems heeft Ineke natuurlijk nog veel meer moois in haar webshop staan. Van servies tot aan vazen. Zoals bijvoorbeeld deze karaf genaamd, opgerold karaf.

Welke kerstballen kleur past het beste bij jouw versierde kerstboom?

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.